1 box € 24,95,-   Exclusief verzendkosten.

Bij afname van minimaal 3 boxes zijn de verzendkosten gratis! 

Levering in Schaijk / Oss / Uden vanaf 1 box al gratis bezorging!

De Swarte Keijzer & Co Premium Quality BBQ Briketten

Voordelen:
De voordelen van onze premium quality briketten:

  • 100% organisch en dus milieuvriendelijk
  • Lange brandduur (ca. 5 uur)
  • 10 kg
  • Intense en constante hitte
  • Weinig asresten
  • Geen rook, stank en vuur
  • Door de lange brandduur is de prijs per uur BBQ veel lager dan vergelijkbare briketten
 

Samenstelling:
Onze premium quality briketten zijn samengesteld uit gecarboniseerd (verkoolde) natuurproducten zoals; koffieboon-schillen, kokosnoot-schillen, macademi noot-schillen & zaagmeel van ecologisch geproduceerd- en gekapt hardhout. Als bindmiddel wordt er zetmeel gebruikt. Vervolgens wordt het puur natuur onder de zon gedroogd.

De doos:

Een doos is maar een doos zal je misschien zeggen? Mis! Ook onze doos is met dezelfde zorgvuldigheid als onze briketten samengesteld. Wij zien dit dan ook als een integraal onderdeel van het product zelf. Onze doos is ontworpen in Nederland, maar volledig door lokale ondernemers in Kenia bedrukt, geproduceerd, gevouwen en ingepakt. De doos bestaat uit 5 lagen inclusief straps en metalen nietjes om de stevigheid te kunnen garanderen. De dozen worden handmatig gevuld, waarbij de briketten in een stoffen zak (duurzaam materiaal) worden ingepakt om zo weinig mogelijk stofontwikkeling te krijgen in- en uit de doos. Zo blijven je handen en opbergplek schoon en worden ze niet zwart van de briketten. De doos is volledig recyclebaar na gebruik.

Het verhaal:
In onze zoektocht naar onze eigen briketten wilden we top-kwaliteit en duurzaamheid verenigen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we verantwoord kunnen genieten van onze BBQ-belevenissen. Dit houdt niet alleen in dat we een ecologisch verantwoorde samenstelling van onze briketten hebben nagestreefd, maar ook een duurzame productiemethode. Deze twee uitgangspunten hebben ons naar Kenia gebracht. Samen met een producent voor de lokale Keniaanse markt hebben we gekeken naar deze twee uitgangspunten en samen dit product samengesteld.

De samenstelling van de briketten is volledig organisch en bestaat geheel uit restproducten van de voedsel- en houtindustrie in Kenia. De lokale bevolking gebruikt dit al vele jaren om op te koken en hun huizen en stallen te verwarmen. Een mooi voorbeeld van circulaire economie waar wij heel enthousiast van worden.

Ook voor de lokale bevolking biedt het werkgelegenheid. Er worden eerlijke lonen betaald en door nu ook naar het buitenland te exporteren vergroten we de impact op de lokale economie van onze producent. Wij vinden het belangrijk dat we samen profiteren en streven naar een win-win situatie voor alle stakeholders in de keten.

Kortom; een duurzaam top-product!

© 2020 swartekeijzerenco.nl All Rights Reserved